Contact OMV Group
nl en
Logout
OMV Websites
Sluiten

Producten

Onze uitgebreide product en prijsbeheer oplossingen zijn op uw behoeften afgestemd, flexibel en efficiënt.

De specifieke behoefte van onze klanten vraagt om flexibele modellen en dat regelen wij graag. We richten ons altijd op wat onze klanten nodig hebben en ontwikkelen oplossingen op maat.

Klantgerichtheid en het geven van uitgebreid advies zijn belangrijke uitgangspunten van onze filosofie. Daarom zal uw OMV GAS Key Account Manager samen met u het beste prijsmodel voor u bepalen.

En omdat het bepalen van een goede prijs afhankelijk is van het actief en voortdurend op de hoogte zijn van de markt, stellen onze OMV GAS-analisten dagelijks prognoses op die gebaseerd zijn op onze interne marktbeoordelingen.

Wilt u absolute prijszekerheid? Kies dan voor een vaste prijs. U bepaalt de martkprijs op basis van het moment dat u de overeenkomst aangaat. Hiermee heeft u prijszekerheid en bent u beschermd tegen marktinvloeden.

We maken onderscheid tussen een vaste prijs met of zonder volume bandbreedte.

  • Een vaste prijs voor een nominaal bedrag
  • Een vaste prijs in de vorm van een Tranche-Model op maat, met of zonder volume bandbreedte

Wilt u duidelijk budgeteerbare kosten en prijszekerheid dan kiest u voor dit product.

Met dit model is de prijs afhankelijk van ontwikkelingen in de markt. Wanneer het contract wordt afgesloten, wordt een formule bepaald die gekoppeld is aan eerder overeengekomen indexprijzen. Als deze indexprijzen dalen of stijgen, zal uw op de formule gebaseerde prijs ook dalen of stijgen. Dit betekent dat u direct deelneemt aan ontwikkelingen in de markt.

Is de verkoopprijs van u product gekoppeld aan de markt en wilt u dat de aardgas kosten hier ook aan gekoppeld worden, dan kiest u voor dit product.

Het Fix for Floating prijs model is het meest flexibele product welke OMV aanbiedt. Het biedt u de mogelijkheid om gas vast te leggen (Fix), u posities tegen de markt te verkopen (Unfix) en u gasbehoefte tegen de index prijs te laten lopen (floaten). Dit product biedt u de mogelijkheid om uw strategie uit te voeren en uw risico actief te beheren.

Wilt u genieten van maximale flexibiliteit en uw inkoop strategie direct op de markt beheren dan kiest u voor dit product.

Het Tranche-Model product biedt u de flexibiliteit om uw gasprijs in meerdere tranches vast te leggen tegen de dan geldende marktprijs. U fixeert in meerdere momenten de volledige gasbehoefte voor de periode van levering.

Wilt u bij het aangaan van het contract flexibiliteit bij het aankopen van aardgas of wilt u de kostprijs spreiden met als resultaat prijszekerheid, dan kiest u voor dit product.