Contact OMV Group
nl en
Logout
OMV Websites
Sluiten
Logistics

Logistiek

Aardgas leveren is meer dan gas van A naar B sturen. Om u te garanderen van een constante gasaanvoer, is een flexibele logistiek nodig.

Bij het leveren van aardgas komt er veel bij kijken. Het gas moet ingekocht worden en dient aangeleverd te worden bij onze eindklanten. Echter nemen onze klanten niet precies af wat ze vooraf hebben aangegeven, mede door weersomstandigheden of economische redenen. Wij als leverancier moeten zo goed mogelijk voorspellen wat onze klanten gaan afnemen en dienen het een dag voor levering aan te geven aan de Transmission Operator (TSO). Daarnaast dienen we ook in acht te nemen de capaciteiten wat we tijdig en juist moeten boeken bij de TSO. Hiervoor is het benodigd dat de leverancier over de juiste kennis en systemen beschikt. OMV heeft de beschikking over Logistieke professionals die enerzijds kennis hebben van de energie markt en anderzijds beheersen onze professionals alle facetten die benodigd zijn om onze klanten van aardgas te voorzien met in achtnemening de wet regels zoals die in europa gelden.

Wij hebben de beschikking over eigen Gasvelden en daarnaast hebben wij op de belangrijkste boarderpoints genoeg capaciteit en in comibinatie met de juiste licenties beschikken wij over alle mogelijkheden om de leveringszekerheid van onze klanten te garanderen. Wij kunnen het Gas op TTF kopen maar hebben ook de mogelijkheden om het Gas elders in Europa te kopen en het transporteren naar de eindklant. Verder hebben we ook de mogelijkheid om het gas tijdelijk in storages op te slaan. Kortom wij beschikken over alle middelen om de leveringszekerheid van onze klanten te waarborgen.

Onze logistieke professionals hoeden zich bezig met:

  • Transportmanagement
  • Opslagcapaciteiten
  • Forecasting
  • Regulations
  • Nominations
  • Datamanagement
  • Internationale gaspijplijnen & Distributiezones
  • Handelsplatformen

 
Een van onze belangrijkste taken is het beheren van fluctuaties die worden veroorzaakt door klimaat- of productiefactoren. Daarom maken onze logistiekexperts prognoses voor de volgende dagen op basis van uw vraag. Deze prognoses worden vervolgens elk uur bijgewerkt met de nieuwste gegevens over de vraag naar aardgas en het weer.

Dankzij dit professionele energiemanagement bent u altijd voorzien van aardgas. Door vooruit te kijken en de inkoop en opslag van aardgas van uur tot uur nauwlettend te volgen, kunnen we u elk seizoen en elk uur van de dag voldoende aardgas leveren.