Contact OMV Group
nl en
Logout
OMV Websites
Sluiten
Procurement

Inkoop

Een veilige levering voor u tegen eerlijke en voorspelbare prijzen is een van onze belangrijkste doelen. Langlopende inkoopcontracten vormen hier de basis voor verkoopactiviteiten.

OMV Upstream onderzoekt en produceert olie en gas in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Rusland en Australazië. De dagelijkse productie bedroeg in 2021 486 kboe/d. Terwijl de gasproductie 59% van de productie uitmaakte, bedroeg de olieproductie 41%.

Als een volledige dochteronderneming heeft OMV GAS zowel in Oostenrijk als in andere Europese productiecentra toegang tot aardgas dat geproduceerd wordt door OMV Upstream.

Oostenrijk

In Oostenrijk is OMV is al meer dan 60 jaar actief in de exploratie en productie van aardgas. Het land blijft een belangrijke rol spelen in het internationale olie- en gasproductieprogramma van het bedrijf. Op basis van de huidige reserves gaat OMV ervanuit dat het nog minstens 20 jaar olie en gas uit Oostenrijk kan produceren.

Noorwegen

Grote hoeveelheden aardgas verkrijgen we uit Noorwegen. Hier kopen we niet alleen gas via onze bevoorradingspartners, maar hebben we ook onze eigen productie - OMV Upstream levert sinds 2013 aardgas dat van grote offshore-velden in de Noordzee komt.

Rusland

Dat gezegd hebbende, komen verreweg de grootste hoeveelheden aardgas uit Rusland, waar OMV al tientallen jaren een zakelijke relatie heeft.

Liquefied Natural Gas (LNG)

 De inkoop van Liquefied Natural Gas (LNG) geeft interessante mogelijkheden voor de levering op lange termijn. In december 2007 werd een contract getekend met de Rotterdam Gate Terminal voor de hervergassings-capaciteit van LNG. Hiermee werd een belangrijke stap gezet in de LNG-handel. Met dit contract kunnen we elk jaar tot drie miljard kubieke meter aardgas hervergassen. 

Alle bovenstaande activiteiten verzekeren ons van een gebalanceerd inkoopportfolio zodat we u tot ver in de toekomst aardgas kunnen garanderen.