Contact OMV Group
nl en
OMV Websites
Sluiten

OMV AG

OMV produceert en verkoopt olie en gas, innovatieve energie- en hoogwaardige petrochemische oplossingen - op een verantwoorde manier. In 2018 bedroeg de groepsomzet EUR 23 miljard en bedroeg de marktaandeel aan het einde van het jaar ongeveer EUR 12,5 miljard. Het merendeel van de 20.231 werknemers van OMV werken op een van de vele geïntegreerde Europese locaties.

Het Upstream zakelijk segment, richt OMV zich op de exploratie, ontwikkeling en productie van olie en gas in de vijf kernregio's van Midden- en Oost-Europa, Rusland, de Noordzee, het Midden-Oosten en Afrika en Azië-Pacific. De dagelijkse productie bedroeg 427 kboe / d in 2018. Terwijl de gasproductie 57% van de productie uitmaakte, bedroeg de olie 43%.

Het Downstream-bedrijfssegment bestaat uit de Downstream-olie- en de Downstream-gasactiviteiten.

  • Downstream Oil exploiteert drie raffinaderijen: Schwechat (Oostenrijk) en Burghausen (Duitsland), beide met geïntegreerde petrochemische productie, en de Petrobrazi-raffinaderij (Roemenië), die voornamelijk Roemeense ruwe olie verwerkt. OMV heeft een jaarlijkse verwerkingscapaciteit van 17,8 miljoen ton. De totale verkoop van geraffineerde producten bedroeg 20,26 miljoen ton in 2018. Het retailnetwerk bestaat uit 2.064 tankstations in tien landen met een sterke multibrand-portfolio.
  • In Downstream Gas, bedroeg het verkoopvolume voor aardgas 113,8 TWh in 2018. OMV bezit gasopslagfaciliteiten met een capaciteit van 30 TWh en een aandeel van 51% in Gas Connect Oostenrijk, dat een aardgasleidingnetwerk van 900 km beheert. De Centraal-Europese gashub (CEGH) is een gerenommeerd platform voor de handel in gassen. Het knooppunt in Baumgarten (Oostenrijk) is het grootste entry- en distributiepunt van Centraal-Europa voor Russisch gas. OMV opereert een gasgestookte elektriciteitscentrale in Roemenië.