Contact OMV Group
nl en
OMV Websites
Sluiten

OMV AG

OMV produceert en verkoopt olie en gas, alsook chemische producten en oplossingen op een verantwoorde manier en ontwikkelt innovatieve oplossingen voor een circulaire economie. Met een groepsomzet van 36 miljard euro en een personeelsbestand van ongeveer 22.400 medewerkers in 2021, is OMV een van de grootste beursgenoteerde industriële ondernemingen van Oostenrijk.
In Exploratie & Productie heeft OMV een sterke basis in Centraal- en Oost-Europa en een evenwichtige internationale portefeuille, met het Midden-Oosten en Afrika, de Noordzee en Azië-Pacific als kernregio's. De gemiddelde dagproductie bedroeg in 2021 486.000 boe/d met de nadruk op aardgas.
In Refining & Marketing exploiteert OMV drie raffinaderijen in Europa en heeft een aandeel van 15% in ADNOC Refining en ADNOC Global Trading, met een totale verwerkingscapaciteit van ongeveer 500.000 bbl/d. Bovendien exploiteert OMV ongeveer 2.100 tankstations in tien Europese landen en heeft het gasopslagfaciliteiten in Oostenrijk en Duitsland. In 2021 bedroeg het totale verkoopvolume van aardgas 196 TWh.
In Chemicals & Materials is OMV, via haar dochteronderneming Borealis, een van 's werelds grootste  leveranciers van geavanceerde en circulaire polyolefineoplossingen en een Europese marktleider in basischemicaliën, meststoffen en de mechanische recycling van kunststoffen. Het bedrijf levert diensten en producten aan klanten over de hele wereld via Borealis en zijn twee belangrijke joint ventures: Borouge (met ADNOC, gevestigd in de VAE en Singapore) en Baystar™ (met TotalEnergies, gevestigd in de VS). Duurzaamheid is een integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie van OMV.
OMV ondersteunt de overgang naar een koolstofarme economie en heeft meetbare doelen gesteld voor het verminderen van de koolstofintensiteit en voor de implementatie van nieuwe energie- en petrochemische oplossingen.

OMV AG