Contact OMV Group
nl en
Logout
OMV Websites
Sluiten

OMV AG

Met een groepsomzet van EUR 36 miljard en een personeelsbestand van ongeveer 22.400 werknemers in 2021 behoort OMV tot een van de grootste beursgenoteerde industriële ondernemingen van Oostenrijk.
In Chemie & Materialen is OMV, via haar dochteronderneming Borealis, een van 's werelds toonaangevende leveranciers van geavanceerde en circulaire polyolefinenoplossingen en een Europees marktleider in basischemicaliën, meststoffen en kunststoffenrecycling. Samen met haar twee belangrijkste joint ventures - Borouge (met ADNOC, in de VAE en Singapore) en Baystar™ (met TotalEnergies, in de VS) - levert Borealis producten en diensten aan klanten over de hele wereld. De divisie Raffinage & Marketing van OMV produceert en verkoopt brand- en grondstoffen voor de chemische industrie, exploiteert drie raffinaderijen in Europa en heeft een aandeel van 15% in een raffinage-joint venture in de VAE. OMV exploiteert ongeveer 1.800 tankstations in tien Europese landen. Daarnaast is OMV actief binnen Gas & Power Eastern Europe, waar het ook een gasgestookte elektriciteitscentrale in Roemenië exploiteert. In Exploratie & Productie exploreert en produceert OMV olie en gas in de vier kernregio's Centraal- en Oost-Europa, Midden-Oosten en Afrika, Noordzee, en Azië-Pacific. De gemiddelde dagproductie in 2021 omvatte de productie van een joint venture in Rusland en bedroeg 486.000 boe/d, met een nadruk op aardgas (~60%). Met ingang van 1 maart 2022 worden de Russische entiteiten niet langer geconsolideerd. Tot haar activiteiten behoort Gas Marketing Western Europe, waar zij ook gasopslagfaciliteiten in Oostenrijk en Duitsland exploiteert.
OMV wil de overgang maken van een geïntegreerd olie-, gas- en chemiebedrijf naar een toonaangevende leverancier van innovatieve en duurzame brandstoffen, chemicaliën en materialen, waarbij het wereldwijd een leidende rol wil spelen in de circulaire economie. Door over te schakelen op een koolstofarme bedrijfsvoering streeft OMV ernaar uiterlijk in 2050 in alle drie de Scopes netto nul te bereiken.


 

OMV AG